tirsdag 28. februar 2023

Leseøving

Alexanderteknikken er en form for ferdighet. Som alle ferdigheter kan den trenes. 

Et av elementene i Alexanderteknikken er å tenke retning eller «directions». Retningene pleier å være ønsker eller intensjoner om ekspansjon, vanligvis formulert som: «la nakken være fri, slik at hodet kan gå fram og opp, slik at ryggen kan bli lang og bred». Det er mange måter å tenke retning på. Jeg skal ikke gå inn på det her. Det viktigste er å være klar over er at retningene er noe som bare tenkes. Du kan lese mer om å tenke retning i artiklene det er lenket til nedenfor.

Nybegynnere vil synes det er enklest å tenke retning når de er i ro. Å ligge i det som kalles «aktiv hvilestilling» er en fin anledning til å øve på å tenke retning. For å få mer nytte av teknikken bør du kunne tenke retning når du er i bevegelse. Da er det å tenke retning mens du går kanskje det enkleste å begynne med. 

Å tenke retning mens du leser er en annen aktivitet du kan prøve ut. Fordelene med å tenke retning mens du leser er flere. 
- Du er i ro. Det kan være letter å tenke retning når kroppen ikke beveger seg for mye. 
- Selv om du er i ro, er du likevel i en slags aktivitet. Det kan være en hjelp til ikke å overfokusere, men ha overblikk. 
- Du får erfaring med å tenke retning i en «mental» aktivitet. Du vil få en sterkere opplevelse av sammenhengen mellom kropp og tanke. 
- Det å lese er noe vi gjør ofte, enten det er på mobiltelefon, nettbrett, dataskjerm eller i bøker. Mulighetene for å øve er mange, og øvelse gjør som kjent mester. 


Relaterte blogginnlegg
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar