søndag 8. januar 2017

Motvilje

Noen ganger må vi gjøre ting vi ikke liker. Det er bare sånn det er. Tilværelsens iboende elendighet, som en venn av meg uttrykker det. Vi kommer ikke utenom.

Har du lagt merke til hva det gjør med kroppen din? Å gjøre ting vi ikke liker påvirker koordinasjonen. Du krymper deg av ulyst. Motarbeider deg selv. Kanskje gjør du ting ekstra fort for å bli ferdig med det og få det overstått. Det gjør ikke saken bedre.

Vi får dobbelt opp av ubehag. Vi må gjennomleve ulysten ved arbeidet og samtidig utsetter vi oss selv for negative fysiologiske konsekvenser av dårlig koordinasjon. Det er ikke rart at en av de viktigste årsaksfaktorene til ryggsmerter er psykososiale forhold.

Hva skal vi gjøre med dette da? Det hadde vært deilig, og aller enklest, å overlate til noen andre alt vi ikke liker å gjøre selv. Dessverre er det ikke slik verden fungerer. Vi kommer ikke utenom og da er det like godt å gjøre det beste ut av det. Ingen grunn til å måtte tåle dobbelt opp av elendighet. Om du må gjøre noe du ikke liker å gjøre kan du forsøke å gjøre det med best mulig koordinasjon.

Fordelene er mange. Jobben blir lettere. Å fokusere på generell koordinasjon engasjerer oppmerksomheten mot noe positivt. Du kan lære noe av det. Og du føler deg bedre etterpå.

Sørg for å ha tilstrekkelig med tid til oppgaven (om mulig), eller gjør litt om gangen (om mulig), og ikke hold pusten. 
---

Når når det er mørkt og kaldt har jeg egentlig ikke lyst til å gjøre noe som helst, bare krype under dyna og bli der. Vi skulle egentlig ligget i hi. Nå går jeg snart og legger meg. Det er bare noen ting jeg er nødt til å gjøre først.


Relaterte blogginnlegg:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar