onsdag 6. januar 2010

Å spise en elefant

Overgangen til et nytt år er tiden for å mimre over året som gikk, og sette seg mål for året som kommer. Dette er tiden for store beslutninger. Som slutte å røyke, begynne å trimme, begynne et Nytt og Bedre Liv. Statistikken forteller at de store prosjektene havarerer en gang i februar. Det får meg til å tenke på spørsmålet «Hvordan spiser man en elefant?». Svaret er: «En munnfull om gangen».

Det er kjekt med store visjoner og hårete mål, men den store avgjørelsen må omsettes til mange små avgjørelser. Om bitene ikke er små nok til å passe inn i hverdagen er ikke prosjektet bærekraftig og sansynligheten for gjennomføring er liten.

Tar du timer i Alexanderteknikk kan du oppleve øyeblikk da mye gammel spenning løsner. Det kan være fine opplevelser som gjør inntrykk, men som av og til overskygger mindre endringer som kan være enda viktigere, ørsmå forandringer, så små at du knapt aner dem. Det er de mange små endringene som til slutt gir den store opplevelsen av frigjøring fra spenninger.

Som med all læring er det å lære Alexanderteknikken en trinnvis prosess. Det er de små daglige drypp som teller i lengden. Det er som å putte penger på sparebøssa. Du vil få tilbakebetalt etterhvert. Det enkleste du kan gjøre er å ligge i «aktiv hvilestilling» hver dag. Du kan også bruke tid på selvobservasjon, og å tenke «directions» eller «retning». Det kan du gjøre når som helst. Har du en aktivitet som du gjør daglig, og som du liker å gjøre, er det veldig fin trening å anvende Alexanderteknikken i den aktiviteten.

Alexanderteknikken er revolusjonerende, men veien framover ligner mer på evolusjon. Ørsmå skritt, med forbløffende resultat.
Lykke til i et nytt tiår!
Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar